Ferdinand & Truus in Afrika
Blijf op de hoogte
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste artikelen
Laatste reacties
Foto's
Kaapstad vanaf 2014

Klaas aan de Kaap

Na onze terugkeer hier aan de Kaap op 26 januari j.l. (alweer drie weken geleden) hebben we het leven hier weer gewoon opgepakt. Gewoon weer de wekelijkse preekvoorbereiding, het bijwonen van de kerkenraadsvergaderingen, nu als adviseur, het updaten van mijn catechisatiemateriaal en het geven van de catechisaties, het brengen van bezoeken.... Zo gewoon, dat er voor ons gevoel eigenlijk niets bijzonders te melden viel via onze site. En wanneer er dan wel iets bijzonders was, kwam ik er gewoon niet aan toe om daar een blog aan te wijden.

Toch was het heel bijzonder om mijn jongste broer Klaas en z’n vrouw Hanneke hier een week te hebben. Klaas is genoemd naar de jongste broer van mijn vader. De ´oom Klaas’ die op deze site al meermalen voorbijgekomen is. In onze kinderjaren naar Zuid-Afrika geëmigreerd en in onze jaren in Pretoria voor ons, met z’n vrouw Emmie, vervangende ouders geworden. Toen woonden ze in Pretoria, later verhuisden ze terug naar de Kaap –waar ze na hun emigratie ook begonnen zijn- zodat we hen opnieuw als een vader en moeder in de buurt hebben.

Mijn broer Klaas was al wel eens eerder in Zuid-Afrika, en bij oom Klaas, op bezoek geweest, maar wilde dat graag nog een keer doen. Gezien de leeftijd van oom Klaas, inmiddels 87, waarschijnlijk de laatste keer dat ze elkaar in dit leven hier op aarde ontmoeten zouden. Een week zijn ze hier geweest, na eerst per auto in een paar dagen van Johannesburg naar hier te te zijn gekomen. Inmiddels zijn ze weer vertrokken om via de kust tot Durban te gaan, vandaar naar Pretoria te rijden waar ze nog een paar dagen bij de familie daar, kinderen van oom Klaas en tante Emmie, willen doorbrengen.  Daarna vliegen ze vanuit Johannesburg naar Nederland terug.

Wanneer ik vroeger als kind bij mijn opa en oma Bijzet logeerde, las ik daar het boek Klaas in Amsterdam. Voor de Klaas in dat boek was een bezoek aan Amsterdam in die dagen een wereldreis. Mijn oom Klaas is met dat boek ook grootgeworden. Zouden door dit boek de eerste zaadjes gezaaid zijn die van oom Klaas een wereldreiziger gemaakt hebben? Klaas aan de Kaap is hij nu. En zijn globalisme heeft aanstekelijk gewerkt op zijn familie. Eventjes waren er daarom twee Klazen aan de Kaap.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl